Kittel sprint met minimaal verschil naar 3de etappezege
i

ANP

Kittel sprint met minimaal verschil naar 3de etappezege

admin • 19:36, 07-07-2017 / Laatste Update: 15:36, 12-12-2023

Het was weer een ware kastelenetappe. Op het einde was er kans op wat spanning, omdat de wind om de hoek kwam kijken. Doordat niemand het aandurfde werd het ouderwets sprinten. Marcel Kittel was in de sprint voor de 3de keer deze Tour de snelste.

De rit van Troyes naar Nuits-Saint-Georges van 213,5 kilometer kende slechts 1 klimmetje. Al meteen ging een groepje van 4 renners er vandoor. Mét Dylan van Baarle in de kopgroep werd lange tijd een voorsprong van 2-3 minuten bewaakt.

Colbrelli

Bij de tussensprint pakte Sonny Colbrelli de punten voor het klassement, want hij eindigde als eerste in het peloton bij de sprint. De kopgroep was er namelijk al eerder voorbij gevlogen.

Na een dikke 140 kilometer koersen kwam de enige klim van de dag. Op de Cote d'Urcy kwam Maxime Bouet als eerste boven en pakte 1 punt voor het bergklassement.

Toch geen waaiers

De kopgroep zag de voorsprong slinken tot zo'n 20-30 seconden, maar bleef deze lange tijd vasthouden. Door de wind leek het op het einde een waaieretappe te gaan worden, maar dat kwam er niet van. De ploegen durfden niet te gaan, waardoor het niet spannend werd.

Op een aantal kilometers voor de finish maakten de sprintersploegen tempo en werd het kopgroepje ingerekend. Dylan van Baarle zat de hele dag voorin en dat leverde hem een mooie prijs op. De Nederlander was de meest agressieve rijder en mag zaterdag met het rode rugnummer gaan rijden.

Fotofinish

De ploeg van Kittel nam het voortouw, maar leek te vroeg te gaan doordat zijn ploeg snel voorop kwam. Vlak voor de finish waren het Alexander Kristoff en Edvald Boasson Hagen die op de zege af leken te gaan. Toch werd het Marcel Kittel, want hij knalde er toch nog langs. Het was niet te zien, maar de jury oordeelde dat de Duitser een fractie van een seconde eerder over de meet kwam.

Close! #TDF pic.twitter.com/SN5u7rxEKQ

— José Been (@TourDeJose) July 7, 2017

Kittel wordt uitgeroepen tot winnaar en heeft zijn 3e ritzege beet. #TDF2017 pic.twitter.com/IhC8Qwnh2T

— Sporza 🚴 (@sporza_koers) 7 juli 2017