Crystal Palace wil oud-Vitessenaar Solanke huren van Liverpool
i

proshots

Crystal Palace wil oud-Vitessenaar Solanke huren van Liverpool

Trevor Wagener • 19:36, 30-12-2018 / Laatste Update: 02:53, 08-01-2024

Premier League-club Crystal Palace wil Dominic Solanke graag verlossen uit zijn uitzichtloze situatie bij Liverpool. De oud-spits van Vitesse kwam dit seizoen nog niet in actie in de competitie. Manager Roy Hodgson wil de 21-jarige aanvaller, die vorig jaar debuteerde in de nationale ploeg, graag op huurbasis naar Crystal Palace halen.

Liverpool nam Solanke in de zomer van 2017 over van Chelsea. Als huurling bij Vitesse had de Engelsman in het seizoen 2015-2016 in de eredivisie 7 doelpunten gemaakt. Solanke kwam in zijn 1e jaar bij Liverpool tot 21 competitiewedstrijden (1 goal), maar dit seizoen komt hij niet aan bod bij de ongeslagen koploper van de Premier League. De aanvaller speelde wel 3 keer in de Champions League.

Bewijzen

"Dominic heeft aangetoond dat hij doelpunten kan maken", zei Hodgson in Engelse media. "We zoeken een spits als hij. Hij kan bij ons laten zien wat hij in zijn mars heeft." Crystal Palace, dat het geruime tijd moet stellen zonder de geblesseerde Belgische spits Christian Benteke, maakte in 20 wedstrijden pas 17 doelpunten. De ploeg van Hodgson neemt de 14e plaats in.