Jong AZ-goalgetter Ferdy Druijf op huurbasis voor halfjaar naar NEC
i

Proshots

Jong AZ-goalgetter Ferdy Druijf op huurbasis voor halfjaar naar NEC

Trevor Wagener • 22:17, 04-01-2019 / Laatste Update: 09:54, 07-01-2024

NEC heeft zich voor de komende 6 maanden verzekerd van AZ-spits Ferdy Druijf. Dit melden de Nijmegenaren vrijdagavond via de officiele kanalen.

De 20-jarige aanvaller was tot nu toe goed voor 14 goals in de Keuken Kampioen Divisie en komt over van Jong AZ, waar hij topscorer is. Druijf sluit per direct aan bij het trainingskamp in het Spaanse Estepona. "Met Ferdy verzekeren we ons van de diensten van een spits die past bij het NEC dat wij voor ogen hebben."

Graag geziene Goffert-gast

Daar bleven de mooie woorden niet bij. "Ferdy is een energieke speler die een enorme drive en werklust koppelt aan zijn doelgerichtheid, dat zijn eigenschappen die passen bij een spits die we graag zien in de Goffert", liet algemeen directeur Wilco Van Schaik weten op de clubsite.

Compliment vent

"De komst van Ferdy is voor ons een buitenkans die we niet konden laten lopen en met zijn komst voorzien we onze aanvalslinie van kwaliteiten welke we nog niet hadden. Daarnaast verhoogt het de concurrentie voorin." De man gaf aan dat er veel belangstelling was voor de jonge topschutter van de Alkmaarders.

Nieuwe kans

"Het is een compliment voor onze club dat Ferdy voor NEC kiest, want er waren vele andere clubs die hem ook in wilden lijven. We wensen Ferdy heel veel succes bij onze club." Druijf speelde tot op heden 37 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, met 21 doelpunten en 3 assists tot gevolg. Ook kwam Druijf reeds 5 keer uit in de Eredivisie.