Deontay Wilder hint naar comeback: ‘Geen onzin praten, ik wil mijn titel terug’

12 mei 2021

Getty
Deontay Wilder (l) in gevecht met Tyson Fury.

Deontay Wilder is naar de reservebank verwezen, terwijl rivalen Tyson Fury en Anthony Joshua zich voorbereiden om een gevecht aan te gaan. Mocht dat niet doorgaan, dan voorspelt de voormalige WBC-wereldkampioen een terugkeer.


Zwaargewicht Wilder is al meer dan een jaar niet meer in actie geweest sinds zijn verwoestende nederlaag tegen Tyson Fury in februari 2020, waarbij de Amerikaan zijn WBC-titel verloor.

'Geen onzin praten'
Het gerucht ging dat hij tegen de voormalige IBF-titelhouder Charles Martin zou vechten, maar die onderhandelingen zijn gestrand. Wilder plaatste dinsdagavond een korte video online met het onderschrift: "Geen onzin praten, ik wil mijn titel terug.” De video, die in slechts een paar uur tijd meer dan 155.000 keer is bekeken, eindigt met de boodschap ‘The King is back’.

Oneens
De 35-jarige Wilder had een clausule in zijn contract laten opnemen voor een rematch, toen hij in februari tegen Tyson Fury vocht. Aanhoudende vertragingen brachten Fury ertoe om een wedstrijd met Anthony Joshua na te streven. Nu deze voor de zoveelste keer gestrand is omdat beide boksers het niet eens kunnen worden over een locatie voor hun kraker, lijkt Wilder naar voren te treden en zich voor te bereiden om de ring in te gaan.