Anthony Joshua verdient belachelijk veel geld aan rematch met Andy Ruiz
i

AFP

Anthony Joshua verdient belachelijk veel geld aan rematch met Andy Ruiz

Bart van der Wijst • 20:05, 03-12-2019 / Laatste Update: 14:57, 05-01-2024

Anthony Joshua en Andy Ruiz jr stappen zaterdag weer de ring in om elkaar helemaal naar de filistijnen te slaan. Eerder dit jaar won de 'dikke' Ruiz jr onverwacht van Joshua en dus wil de Brit revanche. De rematch vindt plaats in Saoedi-Arabië en de boksers gaan er qua financiën niet bepaald op achteruit.

Joshua gaat zelfs het grootste geldbedrag ooit verdienen in de Britse-boksgeschiedenis. Hij vangt zeker 60 miljoen dollar (43 miljoen pond) voor het gevecht. Dat schrijft Daily Star. Het vorige record stond op naam van Ricky Hatton, die in 2007 20 miljoen pond verdiende aan een bokswedstrijd met Floyd Mayweather.

Waarom krijgt Ruiz krijgt minder?

De Mexicaans-Amerikaanse bokser moet het doen met zo'n 10 miljoen dollar. Ook niet verkeerd, maar natuurlijk veel minder dan wat Joshua krijgt. Waarom krijgt de Brit dan zoveel meer? Daar zijn 3 redenen voor:

1. Joshua is nog steeds met afstand de populairste Britse bokser, ondanks het verlies tegen Ruiz. Hij heeft dus nog altijd veel sponsors;

2. Joshua heeft het machtige Matchroom Boxing achter zich. Eddie Hearn, de baas van dat bedrijf, wist voor 40 miljoen dollar het gevecht aan Saoedi-Arabië te verkopen. Daar krijgt Joshua dus een groot deel van;

3. Ruiz jr had een clausule in zijn contract dat bij een rematch hij een X-bedrag zou krijgen. Hij verdient dus niks aan de deal van 40 miljoen dollar.

Joshua's vorige recorddeal was van eerder dit jaar. Toen kreeg hij 18 miljoen pond voor de wedstrijd tegen Ruiz jr.

Titels op het spel

Joshua wil naast het geld natuurlijk ook zijn wereldtitels terug. Ruiz is nu wereldkampioen zwaargewicht in de WBA, IBF, WBO en IBO. In Saoedi-Arabië wordt er gevochten om alle titels.

Salute to Saudi 👊🏾 pic.twitter.com/8rrhBerWYY

— Anthony Joshua (@anthonyfjoshua) December 2, 2019