🎥 | Ajax en RB Leipzig spelen gelijk: check hier de samenvatting

31 juli 2021

Ajax heeft, 1 week voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal en 2 weken voor de competitiestart, met 1-1 gelijkgespeeld tegen RB Leipzig. Steven Berghuis kon bij zijn basisdebuut nog geen hoofdrol opeisen.


Berghuis stond bij zijn eerste basisplaats zijn mannetje, maar kon zich in aanvallend opzicht niet onderscheiden. Dat had ook met het spelbeeld te maken. Leipzig trapte het gaspedaal in het oefenduel behoorlijk in. Ajax werd daardoor met regelmaat teruggedrongen en kwam veel minder aan de bal dan het gewend is.

Trainer Erik ten Hag, die in aanloop naar het sluitstuk van het trainingskamp in Oostenrijk stelde dat een handvol internationals nog een maand nodig heeft om in topconditie te komen, posteerde Berghuis in Grödig op de rechterflank en Daley Blind op het middenveld. Daar liet de afstemming nog flink te wensen over tegen Leipzig, waar voormalig Ajacied Brian Brobbey nog ontbrak.

0-1
Het weerhield Ajax er niet van binnen 4 minuten de leiding te pakken. Noussair Mazraoui vond Dusan Tadic op links. De captain duwde de bal vervolgens in de lange hoek (1-0). Dit zijn de beelden:Na 55 minuten kwam Leipzig verdiend langszij via Christopher Nkunku, die na een steekpass Maarten Stekelenburg omspeelde en de 1-1 binnenschoof. Dat ging zo:Noah Gesser
Aan het oefenduel in Oostenrijk ging een kleine minuut stilte vooraf. Ook droeg Ajax rouwbanden vanwege een tragisch ongeval waarbij jeugdspeler Noah Gesser (16) vrijdag met zijn broer om het leven kwam.