AZ-stormram Ferdy Druijf per direct op huurbasis naar België

14 januari 2021

Pro Shots / Niels Boersema

Ferdy Druijf verruilt AZ per direct op huurbasis voor KV Mechelen. Bij de nummer veertien van de Jupiler Pro League hoopt de spits de komende maanden basisspeler te zijn, iets wat hem in Alkmaar niet lukte. Mechelen heeft een optie tot koop bedongen.


De 22-jarige Druijf komt bij Mechelen landgenoten Lucas Bijker en Sandy Walsh tegen. De aanvaller maakte er de afgelopen maanden geen geheim van dat hij wilde vertrekken vanwege een gebrek aan speelminuten. AZ liet hem afgelopen zomer nog niet gaan, maar beloofde toen al in de winter wel mee te willen denken als de situatie van Druijf nog niet veranderd was.

Invalbeurten
AZ nam Druijf in 2012 op in de jeugdopleiding en in januari 2018 debuteerde de spits in het eerste elftal. Uiteindelijk kwam hij tot 40 optredens voor de Alkmaarders, veelal invalbeurten, waarin hij 6 keer scoorde. Een stuk trefzekerder was Druijf in het seizoen 2018-2019, toen hij namens eerst Jong AZ en daarna een half jaar NEC topscorer van de Keuken Kampioen Divisie werd met 29 doelpunten. Ook werd hij verkozen tot Beste Talent van de Eerste Divisie.

Bij AZ was Druijf de laatste maanden derde spits achter Myron Boadu en Albert Gudmundsson.