4 nieuwe coronagevallen bij ADO, potje tegen NAC afgelast

15 augustus 2020

ANP

Er zijn 3 spelers en een staflid ADO Den Haag besmet met het coronavirus. De oefenwedstrijd die voor zaterdagmiddag gepland stond tegen NAC Breda gaat dan ook niet door. Vorige week meldde ADO ook al dat er een speler met het coronavirus besmet was.


"In overleg met de KNVB is de beslissing genomen om de wedstrijd af te gelasten. De positief geteste personen zijn per direct in thuisquarantaine gegaan. Hun situatie wordt continu gemonitord. De oefenwedstrijd tegen NAC is, mede in overleg met de bondsarts, afgelast om geen verdere risico’s te nemen."

Protocol
"In lijn met het protocol worden spelers, stafleden en overige medewerkers van ADO wekelijks getest op het coronavirus. De club blijft er alles aan doen om alle richtlijnen strikt na te leven en het stadion en de trainingsaccommodaties zo veilig mogelijk te houden", zo laat ADO weten.

Jammer
NAC betreurt het feit dat de wedstrijd niet doorgaat: "We betreuren het natuurlijk ten zeerste dat de wedstrijd op dit late tijdstip wordt afgelast, maar eenieders gezondheid staat voorop. Iedereen die een kaart heeft aangeschaft voor dit duel, zal dit bedrag spoedig terugkrijgen op de rekening.