Ajax boekt zakelijke zege op onzichtbaar Fortuna

BSR Agency

admin • 19:35, 10-03-2019 / Laatste Update: 13:49, 12-12-2023

Het is nogal een overgang: van een overvol Bernabéu in een zinderende CL-wedstrijd tegen Real Madrid naar een 'simpele' competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Ajax moest zondag in eigen huis weer even laten zien dat het ook tegen de kleintjes kan winnen: 4-0.

Ajax hoefde niet eens fel uit de startblokken komen om al een vroege voorsprong te hebben. De Fortuna-verdediging was overduidelijk nog niet wakker, waardoor Dušan Tadić, CL-man van de week, al na 4 minuten de 1-0 binnen kon tikken. Met dank aan Pinto, die de bal op een presenteerblaadje aan de Serviër gaf.

Het werd al snel duidelijk dat de Limburgers weinig in de melk te brokkelen hadden. De Amsterdammers hoefden weinig druk te zetten om de 16 van de Moldavische keeper Alexei Koșelev te betreden en dat had dan ook al snel de 2-0 tot gevolg: David Neres schoot, na een heerlijke avond, de 2-0 binnen.

In de 2e helft moest Fortuna dus iets feller van zich afbijten om de score beperkt te houden. Dat lukte ook aardig, maar ondanks dat de Zuiderlingen sterker begonnen te voetballen, kon de nummer 14 van de Eredivisie niet voorkomen dat Neres en Tadić allebei nog eens scoorden: 4-0.