Ajax en Steven Berghuis reageren op klap aan Twente-fan: ‘Hij heeft een boete gekregen’

28 mei 2023

Pro Shots
Steven Berghuis

Steven Berghuis en zijn club Ajax hebben gereageerd op de klap die de middenvelder uitdeelde aan een fan van FC Twente. De middenvelder heeft spijt van zijn reactie en heeft ook een boete gekregen van Ajax. Toch plaatst hij ook een kanttekening dat iedereen zo maar alles kan zeggen.


"Ik heb spijt van mijn actie, ik had dit niet moeten doen", luidt de verklaring van Berghuis. "Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit te delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend maar mensen denken maar alles te kunnen roepen."

LEES OOK: Steven Berghuis slaat fan buiten de Grolsch Veste

Voorbeeldfunctie
Berghuis beseft zich wel degelijk dat hij dit dus niet had moeten doen. "Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

Boete
Ajax vertelt dat ze Berghuis gestraft hebben. "Bij aankomst in de Arena heeft hij een gesprek gehad met Heitinga, Edwin van der Sar en Sven Mislintat. Zij wilden ook zijn kant van het verhaal horen. De conclusie is dat zijn reactie verkeerd was en dat Ajax die afkeurt. Hij heeft een boete gekregen."