Ajax hofleverancier bij Jong én Oranje, PSV en Groningen gooien ook hoge ogen

21 augustus 2019

BSR/SOCCRATES

De voorselecties van Oranje en Nederland onder 21 zijn bekend. En als die eenmaal bekend zijn, is het leuk om te bekijken welke clubs de meeste spelers afleveren. Ajax levert in totaal 9 spelers af, het meeste van alle clubs: 4 bij Nederland en 5 bij Jong Oranje.


Feyenoord levert in totaal maar 3 spelers af. Dat is toch weleens anders geweest. Bij het 'grote' Oranje zitten 2 Feyenoorders, bij Jong slechts 1. De andere traditionele top-3 club, PSV, levert 7 spelers af. 4 jongens in de voorselectie van Ronald Koeman en 3 bij Erwin van de Looi.

Jong Oranje vist bij Groningen en AZ
Bij Jong Oranje verrast FC Groningen: zij leveren 4 spelers af. Ook bijzonder: FC Utrecht levert 2 keepers aan Jong Oranje. AZ is samen met Groningen hofleverancier bij Jong Oranje. De Alkmaarders zien ook een speler bij het Nederlands elftal terug: Marco Bizot.

2 spelers van Barça
Dan hebben we bij Oranje ook nog een hele waslijst aan buitenlandse clubs. Daarvan komen er 5 uit de Engeland, waarvan Liverpool als enige 2 spelers aflevert. FC Barcelona levert ook 2 spelers af: Frenkie de Jong bij Oranje en Ludovit Reis bij Jong. Dat zien we ook niet vaak!