De bizarre avond van Wijnaldum: van bankzitter tot superheld

BSR Agency

admin • 01:31, 08-05-2019 / Laatste Update: 08:36, 07-01-2024

Vrijwel niemand gaf nog een stuiver voor de kansen van Liverpool om de finale van de Champions League te halen, maar de Engelse club maakte dinsdag in de return tegen FC Barcelona het onmogelijke waar.

,,We geloofden vanaf het begin erin dat we deze wedstrijd met 4-0 konden winnen’', zei Georginio Wijnaldum, die de ‘Reds’ als invaller met 2 doelpunten richting de eindstrijd leidde. ,,Mensen van buitenaf geloofden niet dat het mogelijk was, maar wij wel.’'

Comeback

Wijnaldum kwam direct na rust in het veld en tilde de score binnen 10 minuten met twee doelpunten naar 3-0. In de 79e minuut schoot Divock Origi ook de beslissende 4-0 binnen, waardoor Wijnaldum en Virgil van Dijk op 1 juni met hun Engelse club weer in de finale van de Champions League staan. Vorig jaar verloren ze de eindstrijd tegen Real Madrid (1-3).