Bizarre ontknoping in 3e Divisie! ADO'20 schakelt zichzelf uit voor promotie play-offs door gelijkmaker te scoren

Joris Kaper • 11:41, 07-06-2022 / Laatste Update: 21:10, 11-12-2023

De Derde Divisie Zondag kende een bizar einde van de competitie met als hoofdrolspeler ADO'20. De club scoorde maandag in blessuretijd de gelijkmaker tegen USV Hercules. Daardoor werd die club geen kampioen, maar concurrent OFC. Maar door de gelijkmaker verspeelde ADO'20 ook haar eigen periodetitel, waardoor de club uit Heemskerk niet meedoet in de promotie play-offs. Hoe zit dat?

Het is een bizarre situatie. Maandag streden er maar liefst 4 ploegen voor de kampioenstitel, waaronder USV Hercules uit Utrecht en ADO'20 uit Heemskerk. Hercules leek tot aan de 90e minuut kampioen te worden, omdat het met 3-2 voorstond. Maar ADO'20 schoot in blessuretijd nog een vrije trap binnen, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde. Daardoor werd niet Hercules, maar OFC uit Oostzaan kampioen.

Gelijkmaker in blessuretijd

ADO'20 was blij met de gelijkmaker, maar na de wedstrijd was de sfeer bedrukt. Als USV Hercules namelijk kampioen was geworden tegen hen, dan zou ADO'20 namelijk de periodetitel overnemen van Hercules. En daarmee had de ploeg zich geplaatst voor de promotie play-offs. Maar doordat ADO'20 in blessuretijd nog scoorde, werd Hercules dus geen kampioen, waardoor die haar periodetitel niet hoeft af te staan aan ADO'20.