Club Brugge-voorzitter doet pikante uitspraak: ‘Binnen 3 seizoenen een BeNeLiga’

22 oktober 2019

ANP

Bart Verhaeghe, voorzitter van de Belgische topclub Club Brugge, voorspelt in de Franse krant Le Monde dat er snel een BeNeLiga komt. Volgens hem gaat het echt niet lang meer duren...


Verhaeghe: “België is een klein voetballand met beperkte budgetten. Graag zouden we het eerste land worden na de 5 grote competities. Maar om in deze wereld te kunnen uitblinken, moeten we efficiënter en economischer omspringen met ons geld. Daarom zijn we samen met Nederland een competitie aan het uitwerken die het verschil met de ‘Big Five’ (Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk en Duitsland, red.) moet verkleinen. Een competitie die een markt opent met 28 miljoen consumenten. Deze week staat er een nieuwe vergadering gepland. Het kan snel gaan. Als de BeNeLiga er volgend seizoen niet komt, gebeurt dat zeker in de 2 volgende seizoenen.”

10 Nederlandse, 8 Belgische clubs
Eind mei vond er in het grootste geheim al een topoverleg over plaats. Van Nederlandse kant waren toen Ajax, PSV, Feyenoord, AZ, Vitesse en Utrecht present. België werd vertegenwoordigd door Anderlecht, Club Brugge, Standard Luik en RC Genk. Bedoeling is dat de nieuwe competitie 10 Nederlandse en 8 Belgische clubs zou tellen.