Dani de Wit grote man bij Jong Oranje met 2 goals

BSR

admin • 22:50, 10-09-2019 / Laatste Update: 18:53, 04-01-2024

Jong Oranje heeft de 1e wedstrijd voor EK-kwalificatie met gemak gewonnen van Jong Cyprus. Door 2 goals van AZ-speler Dani de Wit, een benutte penalty van Teun Koopmeiners en een goal van Kaj Sierhuis werd het 5-1.

Het duurde even voor de ploeg van Erwin van de Looi wakker was. Ruel Sotiriou maakte in de 11e minuut namelijk zomaar de 0-1 op bezoek in Nederland. Koopmeiners maakte echter 5 minuten later al de penalty, waardoor de stand gelijk werd. De Wit scoorde op aangeven van Sierhuis nog voor rust de 2-1, waarna laatstgenoemde nog voor rust de 3e maakte voor Nederland.

Na rust deed Nederland het wat rustiger aan en scoorde het niet tot de 86e minuut toen De Wit na een assist van Daishawn Redan zijn 2e maakte. In blessuretijd maakte Deyoraiso Zeefuik er nog 5-1 van.