Danilo had het met Steven Berghuis over Feyenoord: ‘Ik voelde dat ik weg moest’

27 juni 2022

ANP

Danilo begon maandag met Feyenoord aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Vorig seizoen was de Braziliaanse spits nog in het shirt van Ajax te bewonderen. Een opvallende transfer, van Ajax naar Feyenoord. Hij sprak erover met Steven Berghuis, die een seizoen eerder het pad omgekeerd bewandelde. "Het project van Feyenoord sluit aan bij mijn ambities."


Danilo wil graag in Nederland blijven, zei hij tegen de pers die aanwezig was in de Kuip. "Het project van Feyenoord sluit aan bij mijn ambities. En dat ik van Ajax kom, ach, ik heb alleen maar positieve reacties ontvangen."

Berghuis
Iemand die een positieve reactie gaf, was Berghuis. "Ik heb met Berghuis gesproken voor mijn komst naar Rotterdam’', zegt Danilo. ,,Ik zei tegen hem dat ik naar Feyenoord kon en hij was positief, wenste mij succes. De jongens bij Ajax begrepen het wel, die club opende de deur voor mij naar Europa. Ze wilden in Amsterdam mijn contract verlengen, maar ik had meer verwacht na mijn terugkeer van FC Twente. Dus ik voelde dat ik weg moest."

Feyenoord
Hij heeft zin in zijn avontuur bij Feyenoord. "Nu draait het voor mij om Rotterdam. De Kuip ken ik, toen ik hier voor het eerst speelde dacht ik ‘wauw’. De fans bleven maar pushen tot de laatste seconde. De start op het trainingsveld vandaag voelde goed, we hebben nu heel veel jeugd op het trainingsveld staan. Of ik de eerste spits ben? Dat moet je laten zien, de technische staf verwacht iets van mij. Maar het is de trainer die de beslissingen neemt."