Deze 6 KKD-clubs willen uit protest het stadion openen voor publiek

18 januari 2022

Pro Shots
kkd-clubs-fans-stadion-publiek-protest

Als het kabinet beslist om ook na 25 januari de voetbalstadions gesloten te houden voor publiek, dan komen in ieder geval 6 Keuken Kampioen Divisie-clubs in opstand. Zij gaan dan uit protest het stadion alsnog opengooien voor een thuiswedstrijd zodat fans weer naar het voetbal kunnen komen kijken.


Na de vorige persconferentie kwamen de Eredivisie en KKD al met een statement naar buiten dat de clubs 'niet langer zonder fans kunnen spelen' en dat er een protest voorbereid werd. Op 25 januari is de volgende persconferentie en als er dan niet voldaan wordt aan de wensen van de voetbalclubs en de fans, dan komt dat protest er. Niet in de Eredivisie, want die ligt dat weekend erna stil vanwege interlands in Zuid-Amerika en Azië. Maar in de KKD wél!

VVV-Venlo en TOP Oss
"De inzet is om tegen FC Dordrecht met publiek te spelen", zegt een woordvoerder van VVV-Venlo tegen VI Vandaag. De clubleiding van TOP Oss heeft woensdag een gesprek met de veiligheidsdriehoek over de thuiswedstrijd op 28 januari tegen FC Den Bosch. "We willen die derby heel graag gewoon weer met publiek en sponsoren in een vol 'Kuipje' spelen", aldus een woordvoerster, doelend op de bijnaam van het Frans Heesen-stadion in Oss.

ADO Den Haag
ADO Den Haag ontvangt op 30 januari De Graafschap. "De gesprekken met de gemeente Den Haag lopen al", aldus een woordvoerder. "We willen weer met publiek spelen, omdat het voetbal heeft laten zien dat dit op een veilige manier kan. We gaan er nog steeds vanuit dat het tegen die tijd ook gewoon weer mag. Maar als het kabinet vasthoudt aan het verbod op publiek, dan willen we demonstratief de deuren openen. Vergelijk het maar met de horeca en winkels vorige week in Valkenburg. We hebben daar echter wel toestemming en medewerking van de gemeente voor nodig. Alle clubs proberen dat nu lokaal te regelen."

Nog 3 clubs
FC Eindhoven, Excelsior en Almere City FC zijn ook voorbereidingen aan het treffen om publiek te ontvangen in de thuiswedstrijden tegen respectievelijk MVV, FC Emmen en Telstar.