Deze Nederlander mocht op Ballon d’Or stemmen en zette Messi niét in zijn top 5

30 november 2021

Getty Images

Lionel Messi pakte maandag alweer zijn 7e Gouden Bal. De Argentijnse voetballer ging er volgens velen vandoor met de prijs die Robert Lewandowski verdiende. De Nederlandse journalist Frans van den Nieuwenhof (Eindhovens Dagblad) mocht ook stemmen, maar hij had géén plek voor Messi.


Dat onthulde Van den Nieuwenhof, die al sinds 2000 namens Nederland stemt, in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Wie ik mijn 6 punten heb gegeven? Cristiano Ronaldo. Verder heb ik punten gegeven aan Lewandowski, Kevin de Bruyne, Jorginho en N’Golo Kanté", verklapte hij.

Verklaring
Van den Nieuwenhof vond het dit jaar lastig om te stemmen. "Ik vond de rentree van Ronaldo bij Manchester United indrukwekkend, al vond ik niet dat er dit jaar één uitgesproken kandidaat bij zat. Ik heb voor Ronaldo gekozen omdat hij topscorer van het EK is geworden en een aantal records heeft gebroken die waarschijnlijk voor altijd blijven staan", aldus de journalist.

"Ik denk dat Messi vooral gewonnen heeft vanwege de Copa America, heel Zuid-Amerika zal wel op hem gestemd hebben. Maar dan zit je alsnog maar aan een klein gedeelte van het totale aantal stemmen."