Dit is het ‘Plan B’ van Louis van Gaal bij Oranje: ‘Dan moet de bal ook goed vallen’

7 oktober 2021

Pro Shots
dit-is-het-plan-b-van-louis-van-gaan-bondscoach-oranje-wk-kwalificatie-persconferentie

Bondscoach Louis van Gaal is blij dat hij dinsdag een deel van de training met Oranje heeft besteed aan 'Plan B'. Dat plan houdt in dat het Nederlands elftal met de kopsterke spelers Wout Weghorst en Luuk de Jong iets moet forceren als de tussenstand daar om vraagt.


"Als je op die manier gaat voetballen, dan moet de bal ook goed vallen. Dat is ook een hele hoge geluksfactor", aldus Van Gaal donderdag tijdens de persconferentie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland.

Bal viel niet goed op training
"Daarom vind ik ook dat in dat geval het elftal in dienst moet spelen van Weghorst en De Jong", zei Van Gaal in het Daugava Stadion in Riga, waar Oranje vrijdag speelt. "Alleen al dat feit, dat ze in dienst spelen van die twee spelers, is al een hele grote verandering voor de spelers die in het veld staan. Ik ben blij dat ik daarop getraind heb, dan zit het al in het brein van iedereen en heeft iedereen ook kunnen zien hoe we dat gaan doen. Maar het balletje viel niet goed op de training. Ik hoop dat dat wel gebeurt als we het nodig zouden hebben tegen Letland."