El Khayati speelt Willem II kapot en beslist wedstrijd in laatste minuut.

Pro Shots / Toin Damen

admin • 00:45, 18-02-2018 / Laatste Update: 06:00, 08-01-2024

ADO Den Haag pakte zaterdagavond in de laatste minuut de volle buit door de benutte penalty van Nasser El Khayati. De 29-jarige middenvelder verkeerde in topvorm en speelde een heerlijke wedstrijd.

Volkomen tegen de verhoudingen van de wedstrijd in ging Willem II met een 0-1 voorsprong de rust in na een doelpunt van spits Fran Sol. Maar na dat doelpunt viel er voor de Tilburgers weinig meer de juichen. Halverwege de 2e helft gaf El Khayati de bal perfect voor op Bjørn Johnsen die de 1-1 binnen kopte. ADO bleef daarna kansen missen waardoor het een 1-1 leek te worden. Totdat in de laatste minuut El Khayati vanaf 11 meter mocht aanleggen. Hij faalde niet en zorgde net op tijd voor een 2-1 voorsprong en stelde de 3 punten veilig.