Gaan ze Europa in? Sparta dendert door en boekt bij Emmen alwéér een uitoverwinning

18 maart 2023

Pro Shots
Eredivisie Sparta Wint Bij Van Emmen

Sparta blijft maar winnen in de Eredivisie. Zaterdagavond werd FC Emmen in Drenthe op de 3e thuisnederlaag van het seizoen getrakteerd: 0-2.


Lommel-huurling Koki Saito opende vlak voor rust na een heerlijke individuele actie de score: de 21-jarige Japanner was met 1 handige lichaamsschijnbeweging 2 verdedigers kwijt en schoot beheerst de bal binnen.

Kort na rust was uitblinker Arno Verschueren met zijn 3e kopkans van de wedstrijd dichtbij zijn treffer, maar op aangeven van Vito van Crooij kopte de Belg op het aluminium. Kort daarvoor vond Verschueren constant Emmen-goalie Mickey van der Hart op zijn weg.

Daar waar bij Sparta de spelers steeds vermoeider raakten, móést Emmen - aangemoedigd door het thuispubliek - wel komen. De ploeg van trainer Dick Lukkien ging aanvallender spelen en ondanks enkele aanvallende wissels, kon Emmen - met spelmaker Ole Romeny voorop - geen gevaar stichten voor het doel van Nick Olij.

Stand
Uiteindelijk bezorgde Vito van Crooij zijn coach Maurice Steijn en teamgenoten met de beslissende goal de 5e (!) Spartaanse uitzege van het seizoen. Sparta staat 5e, en klom over FC Twente heen. De Tukkers spelen zondagavond om 20.00 uur tegen AZ. Emmen is de nummer 15 van de Eredivisie.