FC Eindhoven boekt prima zege in en op Dordrecht

Proshots

admin • 22:55, 17-11-2018 / Laatste Update: 07:09, 05-01-2024

Een verdiende overwinning voor FC Eindhoven, dat op bezoek bij mede-laagvlieger FC Dordrecht duidelijk een maatje te groot was. Elisha Sam en Karim Essikal scoorden hun eerste goals en Branco van den Boomen bepaalde de eindstand op 0-3.

Bij FC Eindhoven twee wijzigingen ten opzichte van het duel met Telstar (1-2 verlies). Jarno Janssen kreeg op linksback de voorkeur boven Charni Ekangamene. De geschorste Elton Kabangu maakte plaats voor Karim Essikal, die juist terugkomt van een schorsing. Ook in de dug-out een wijziging: assistent Ernie Brandts nam de honneurs waar voor de grieperige hoofdtrainer David Nascimento.

Belonen

FC Eindhoven had vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief, tegen een FC Dordrecht dat weinig indruk maakte. Afgelopen weken vergaten de blauw-witten zich te belonen voor prima spel, maar zaterdagavond niet. Binnen een half uur stond het 0-2. Elisha Sam maakte na een kwartier zijn eerste goal in het betaald voetbal. Na een boogbal van Marcelo Lopes over de Dortse keeper frommelde de spits binnen (0-1). Niet veel later knalde Karim Essikal zijn eerste voor FC Eindhoven binnen vanaf rand zestien.

Drukker

Vlak voor de pauze kreeg FC Dordrecht nog een goede kans, maar doelman Ruud Swinkels bracht redding. De keeper van FC Eindhoven hoefde maar een paar keer in actie te komen, terwijl de goalie aan de andere kant van het veld het veel drukker had. Kort na rust stormde Sam tweemaal met de bal aan de voet op hem af, maar in beide gevallen vergat de spits voor 0-3 te zorgen. Die 0-3 kwam er niet veel later wel: in de 64ste minuut schoof Branco van den Boomen uit de draai binnen.