FC Emmen deelt in absolute slotfase flinke tik uit aan Heerenveen

ProShots

Sjors Tanis • 15:09, 04-11-2018 / Laatste Update: 11:31, 08-01-2024

sc Heerenveen leek lang 3 punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, maar in de absolute slotfase ging het toch mis. Reuven Niemeijer zorgde ervoor dat het duel in Friesland zonder winnaar eindigde: 1-1.

Door de puntendeling blijft sc Heerenveen 9e met 14 punten uit 11 wedstrijden. FC Emmen heeft 10 punten en staat daarmee gedeeld 13e met 3 andere clubs.

Doelpunt tegen verhouding in

FC Emmen begon sterk aan de de uitwedstrijd in Friesland. De nummer 16 van de Eredivisie was sterker in de beginfase, maar toch scoorde de thuisploeg. Een prachtige vrije trap van Arbër Zeneli zorgde voor de 1-0 ruststand in het Abe Lenstra-stadion.

Betere 2e helft Heerenveen

Na de pauze had Heerenveen het betere van het spel en lag de 2e Friese treffer meer voor de hand dan de gelijkmaker. Zeneli was 20 minuten voor tijd nog heel dichtbij de 2-0 én zijn 2e treffer van de middag, maar hij wist niet nog een keer te scoren. Aan de andere kant miste Jafar Arias een megakans op de late gelijkmaker. Zo leek het bij 1-0 te blijven, maar Niemeijer zorgde met een doelpunt in de 88e minuut toch nog voor het punt voor Emmen: 1-1.