FC Utrecht wint simpel van matig NEC

Pro Shots / Joep Leenen

admin • 22:36, 18-03-2017 / Laatste Update: 03:44, 05-01-2024

FC Utrecht heeft in Nijmegen goede zaken gedaan om 'best of the rest' te blijven. Er werd relatief simpel met 3-0 gewonnen van de Gelderlanders. Doelpunten waren er van Labyad, Ayoub en Haller. De club uit de Domstad staat nog altijd 4e en heeft nu weer 3 punten voorsprong op nummer 5 FC Twente.

Na 6 minuten moest NEC-oefenmeester Hyballa al noodgedwongen zijn eerste wissel gebruiken. Robin Buwalda raakte geblesseerd en moest zelfs per brancard het veld verlaten.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel 22 minuten na het uitvallen van Buwalda. Utrechter Zakaria Labyad wist met een afstandsschot de Nijmeegse defensie, inclusief doelman Delle, te verschalken. Nog geen tien minuten later was het Yassin Ayoub die de score namens de Domstedelingen verdubbelde. Dat kwam de ploeg van Hyballa op fluitconcerten van het eigen publiek te staan.

Het valt niet mee

Na rust was er weinig anders aan de eerste helft. FC Utrecht ging vooral op zoek naar het derde doelpunt. En dat kwam er ook in de 63e minuut. Fransman Haller tekende met een droge schuiver in de rechter onderhoek voor die treffer. Dat leverde de volgende reactie op in het Nijmeegse publiek:

Daarna was het over en sluiten, waardoor FC Utrecht de punten meenam naar 030.