Feyenoord pakt 5 miljoen voor vertrokken Sam Larsson

27 februari 2020

BSR Agency

Sam Larsson vertrekt voor 5 miljoen euro naar China. In tegenstelling tot eerdere berichten gaat het niet om Guangzhou R&F, de club waar Giovanni van Bronckhorst trainer is, maar om Dalian Professional Football Club.


Feyenoord moet het zondag in de kraker tegen PSV doen zonder Larsson. Niet dat de Zweed altijd geweldig was, maar door de blessure van Luis Sinisterra heeft Dick Advocaat geen echte linkerspits meer. De ruim 5 miljoen die Dalian overmaakt naar Rotterdam, wilden ze in de Kuip echter niet laten lopen. Het is zelfs iets meer dan er door Feyenoord is betaald aan Heerenveen.

Haps?
Advocaat kan Ridgeciano Haps op links zetten. Linkerspits speelde Haps deze maand al een helft bij Jong Feyenoord en zaterdagavond een halfuur tegen Fortuna Sittard. En als de technische staf verder moet puzzelen op die positie zijn ook Jens Toornstra of Orkun Kökcü nog alternatieven. Beide spelers speelden daar wel vaker. Als dit gebeurt, kan de weer fitte Oguzhan Özyakup ook ingepast worden.

Andere opties?
Rechterspits Luciano Narsingh is in principe alleen de stand-in voor aanvoerder Steven Berghuis. Jeugdspeler Marouan Azarkan (20), linkerspits van het hoogste jeugdelftal, trainde deze week al een keer mee met de selectie om te laten zien wat hij kan.