Feyenoord rolt slapend Willem II eenvoudig op

ProShots

admin • 16:20, 27-08-2017 / Laatste Update: 22:04, 07-01-2024

Feyenoord mag 3 punten bijschrijven na een hele simpele 5-0 overwinning op Willem II. De Tilburgers kenden weer een dramatische start, waardoor het eigenlijk nooit een wedstrijd is geworden in De Kuip.

De goals vielen als rijpe appels in Rotterdam. Bij de eerste de beste kans was het al raak. Jens Toornstra verlengde met zijn hoofd een poging van Kevin Diks en zette zo de Rotterdammers op voorsprong. Nog geen 3 minuten later knalde Steven Berghuis raak na een fraai overstapje van Nicolai Jörgensen.

Toornstra heeft de smaak te pakken

De 3-0 was een aanval uit het boekje. Na een uitstekende voorzet van Kevin Diks, die een goede indruk maken op de rechterflank, stond Jens Toornstra vogelvrij. Hij kon eenvoudig inkoppen en zodoende was het na 20 minuten al 3-0. Dat betekende zijn 19de opeenvolgende doelpunt in De Kuip. Ja wel, Toornstra scoort zowat alleen in thuiswedstrijden.

Het leek wel alsof de Tilburgers nog niet wakker waren bij deze 'ochtendwedstrijd'. Weer had de ploeg Willem II snelle tegengoals tegen FC Utrecht. Net als vorige week in de Galgenwaard ging het heel hard voor de ploeg van Erwin van de Looi. Toch ging het niet alleen maar voorspoedig voor Feyenoord. Ridgeciano Haps moest geblesseerd van het veld met een beenblessure. Miquel Nelom verving hem in de 25ste minuut.

Lange tijd gebeurde er niet zo veel. Feyenoord nam gas terug en Willem II probeerde de schade te beperken. Een aantal minuten voor rust knalde Tonny Vilhena er nog eentje in. De middenvelder kreeg de bal voor zijn voeten en schoot verwoestend raak van buiten de 16-meter. Weer kon doelman Timon Wellenreuther weinig zien door Willem II-verdedigers die het zicht belemmerden. De doelman zag er daardoor niet goed uit.

Talentje Touré maakt eerste opwachting

In de tweede helft viel er weinig te beleven. Beide ploegen vonden het wel best. Daardoor mocht Cheikh Touré zijn debuut voor Feyenoord maken. Het 16-jarige talent kwam in het veld voor Steven Berghuis en ging meteen op avontuur. Met zijn 16 jaar en 201 dagen is Touré de op één na jongste debutant (na Georginio Wijnaldum) voor Feyenoord.

Willem II wist slechts 1 keertje voor het doel van Brad Jones te verschijnen, maar daar bleef het ook bij. Toch moest het weer een bal uit het net rapen, omdat Jean-Paul Boëtius de bal strak in de linkerhoek schoot uit een penalty. Eric Botteghin werd onderuit geschoffeld, waarna het een koud kunstje was voor het kind van Feyenoord: 5-0.

Droomstart Feyenoord

De wedstrijd werd rustig uitgespeeld en daardoor behoudt de landskampioen de perfecte score van 9 uit 3. Willem II wacht nog steeds op de eerste punten van het nieuwe seizoen.

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]