FC Utrecht na bliksemstart op cruisecontrol langs inspiratieloos Willem II

ProShots

admin • 18:23, 20-08-2017 / Laatste Update: 20:03, 12-12-2023

FC Utrecht heeft in eigen huis een hele makkelijke overwinning op Willem II geboekt. Na 2 hele snelle goals was de wedstrijd binnen 10 minuten al beslist.

Met het zelfvertrouwen zat het voor de wedstrijd wel goed bij FC Utrecht. Afgelopen woensdag zetten de Domstedelingen het Russische Zenit St. Petersburg met 1-0 aan de kant in een zinderende pot.

Wat een start!

Dat het met het vertrouwen wel goed zat, was meteen te merken, want FC Utrecht knalde vol uit de startblokken. Binnen 2 minuten lag de eerste bal al in het netje. Na een goede combinatie met Nacer Barazite schoot Zakaria Labyad de bal tegen een verdediger. Na wat gefrommel kreeg hij hem weer voor zijn voeten en rondde hij koeltjes af.

5 minuten later lag de 2de er alweer in. Na een slim steekballetje van Urby Emanuelson, kwam Lukas Görtler hard in botsing met Willem II-doelman Timon Wellenreuther. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük liet wonderbaarlijk doorspelen, waarna Cyriel Dessers de score eenvoudig verdubbelde.

Crowley het slachtoffer

De wissel van middenvelder Daniel Crowley in de 19de minuut vertelde het hele verhaal van Willem II. Met het inbrengen van Freek Heerkens wilde trainer Erwin van de Looi meer zekerheid inbrengen, want het liep volledig achter de feiten aan. Het was Utrecht dat de wedstrijd helemaal onder controle had.

Gaap..

Willem II had niet veel in te brengen in de Galgenwaard en liep er als aangeschoten wild bij. Utrecht vond het ook wel best, want er volgt aanstaande donderdag nog een loodzware ontmoeting met Zenit. Daardoor ging het gas er wat af en werd de wedstrijd rustig uitgespeeld. De statistieken in de tweede helft zeiden ook meer dan genoeg. Welgeteld 0 schoten op doel vertellen het verhaal van de 2de helft. In de 88ste minuut was er 1 moment van opleving, maar Bilal Ould-Chikh schoot de bal over het doel. Een doodsaaie tweede helft dus.

Door de 2-0 overwinning heeft FC Utrecht de volle buit na 2 wedstrijden. Willem II wacht nog op de eerste puntjes van het seizoen.

[poules_game teasertext="" team="fc-utrecht" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2017-18" ]