Geen uitsupporters bij duels tussen ADO Den Haag en NAC Breda dankzij rellen

26 september 2022

Pro Shots

Bij de wedstrijden tussen ADO Den Haag en NAC Breda is dit seizoen geen publiek van de uitspelende club welkom. Vorig seizoen vonden zowel in Den Haag als in Breda ongeregeldheden plaats bij de duels tussen de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.


"In lijn met de lik-op-stuk-afspraken tussen burgemeesters van betaaldvoetbalgemeenten is afgesproken dat als dergelijke ongeregeldheden zich voordoen, er geen uitpubliek bij beide wedstrijden in het daaropvolgende seizoen wordt toegestaan", aldus de gemeente Den Haag. "Daarom ging en gaat de Haagse driehoek ervan uit dat bij beide wedstrijden tussen ADO Den Haag en NAC Breda er geen uitpubliek zou worden toegelaten."

Breda doet hetzelfde
De gemeente Breda liet weten dat het dezelfde lijn volgt. NAC ontvangt ADO op 14 oktober in Breda, op 3 februari treffen de clubs elkaar in Den Haag.

Meer problemen bij ADO
ADO heeft sowieso al te maken met beperkingen wat betreft de verkoop van kaarten voor thuiswedstrijden, als gevolg van de rellen eind vorig seizoen bij de finale van de play-offs tegen Excelsior. Aanhangers van de thuisclub kwamen het veld op en gooiden vuurwerk in het vak met Excelsior-supporters nadat de Rotterdammers zich hadden verzekerd van promotie naar de Eredivisie.