Gefrustreerde Mexicaan zet al drie jaar lang door: No era penal

29 juni 2017

Proshots

Je hebt supporters en je hebt échte die-hards. De Mexicaan José Somor is niet zomaar een supporter: hij twitterde sinds de nederlaag van Mexico tegen Nederland op het WK in 2014 elke dag opnieuw dat Oranje geen penalty had moeten krijgen. En dat is op de dag van vandaag exact 3 jaar.


29 juni 2014, Nederland-Mexico. Door deze val van Arjen Robben schoot Klaas-Jan Huntelaar Oranje vanaf de stip naar de kwartfinales van het WK in Brazilië. Grootste discussiepunt na deze 2-1 overwinning: was dit nou wel of geen schwalbe?
Wél of niet geraakt?
Arjen Robben verklaarde na afloop dat hij wel degelijk werd geraakt. Terwijl de Mexicaanse aanvoerder, Rafael Marquez, claimt dat de aanvaller van Bayern München in de wedstrijd zou hebben gezegd dat hij zich bewust liet vallen.

Staatsvijand
We zijn nu precies twee jaar verder en zelfs nu nog zijn er woedende Mexicanen te vinden die Robben tot staatsvijand nummer één hebben uitgeroepen. Zoals @Josesomor26, die tot op de dag van vandaag laat weten dat hij het eigenlijk niet helemaal eens was met de penalty:

No era penal
De gefrustreerde Somor gebruikt daarbij de woorden 'No era penal' (vrije vertaling: het was geen penalty). Dat doet hij al sinds die ene middag in Fortaleza. Hij heeft daarna aan zijn vrienden beloofd zijn actie door te zetten tot aan het begin van het WK in Rusland, dat volgende zomer begint.