Go Ahead Eagles knikkert FC Twente met grote cijfers uit het bekertoernooi

BSR Agency/Soccrates Images

Bart van der Wijst • 21:24, 17-12-2019 / Laatste Update: 11:45, 07-01-2024

Het bekeravontuur van Eredivisionist FC Twente zit erop. Trainer Gonzalo García García gaf veel spelers rust en daar profiteerde Go Ahead Eagles optimaal van. Het werd in de Grolsch Veste 5-2 voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

Binnen het kwartier kon het uitvak 2 keer juichen. Antoine Rabillard en Jeroen Veldmate (penalty) zetten Kowet op een comfortabele voorsprong.

Vaag potje

Het spelbeeld kantelde daarna toen Twente het initiatief nam. Dat leverde nog voor rust een treffer op. Aitor Cantalapiedra maakte vanaf 11 meter gelijk. Peet Bijen, die er bij de treffers van Go Ahead totaal niet lekker uitzag, maakte kort na de pauze gelijk: 2-2.

Met het oog op de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van aanstaande vrijdag spaarde García García een hoop spelers en dat pakte verkeerd uit. Martijn Berden, Richard van der Venne en Rabillard zorgden uiteindelijk voor de grote 5-2-overwinning.

Terwijl de spelers van Go Ahead Eagles een feestje vieren worden die van FC Twente uitgefloten door de eigen achterban. #twegae pic.twitter.com/qREwMAaAJR