Go Ahead stoot Sparta vlak voor winterstop van KKD-troon, Twente swingt langs NEC

Pro Shots / Erik Pasman

admin • 23:01, 21-12-2018 / Laatste Update: 23:26, 08-01-2024

Voordat de voetballers aan hun winterstop mogen beginnen, moesten ze nog 1 keer flink aan de bak. Sparta moest uit bij Jong Ajax de koppositie proberen te behouden, terwijl Go Ahead Eagles juist de druk nog een laatste keer in 2018 op probeerde te voeren op de Rotterdammers, en dat lukte.

Jong-Ajax-Sparta Rotterdam: 2-0

De Ajacieden speelden een sterke 1e helft en koploper Sparta Rotterdam kwam niet echt aan lekker voetballen toe. Na 20 minuten schoot Dani de Wit op prachtige wijze de 1-0 binnen (check hieerr de video).

In de 75e minuut zorgde Vaclav Cerny met een strakke schuiver de 2-0 en moest Sparta de koppositie definitief uit handen geven. Lars Veldwijk leek in de 85e minuut de aansluitingstreffer te maken, maar hij stond buitenspel.

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles: 1-3

Go Ahead Eagles begon de vrijdagavond met 2 punten achterstand op Sparta Rotterdam. In Waalwijk kwam de ploeg uit Deventer dankzij Jaroslav Navrátil vlak voor rust op 0-1 voorsprong. Daardoor stond GAE even virtueel aan kop in de Keuken Kampioen Divisie. Na rust werd de koppositie meteen verstevigd door een keurige kopbal van Richard van der Venne.

Toen Jeroen Veldmate in de 57e minuut ook nog de 0-3 maakte, was de wedstrijd echt gespeeld en was de koppositie (voorlopig) binnen. Emil Hansson maakte in de 89e minuut nog wel de 1-3 voor de Waalwijkers.

FC Twente - NEC: 2-0

In de eigen Grolsch Veste werd het thuispubliek getrakteerd op een fantastische dribbel van Rafik Zekhnini. Na 30 minuten voetballen kreeg de razendsnelle aanvaller op de middenlijn de bal, dribbelde de hele helft van NEC over en rondde ook keurig af voor de 1-0.

Meteen na rust kon Jari Oosterwijk de 2-0 in de verre hoek binnenschieten. De ploeg speelde met veel vertrouwen en gaf NEC eigenlijk geen kans om echt gevaarlijk te worden. Toen Paolo Sabak in de 83e minuut ook nog een rode kaart kreeg en NEC met 10 man kwam te staan, was het laatste beetje spanning helemaal uit de wedstrijd.

Jong PSV - FC Almere City: 5-2

In Eindhoven hadden de talenten van PSV een heerlijke vrijdagavond. Vooral voor Joël Piroe was het een avond om van te genieten. Hij maakte in minder dan een uur tijd 4 doelpunten. Ook Cody Gakpo scoorde voor Jong PSV, waardoor de bezoekers na 55 minuten tegen een kansloze 5-0 achterstand aankeken.

Torino Hunte zorgde voor Almere met een doelpunt in de 83e minuut dat die hatelijke 0 tenminste nog wel van het scorebord verdween. James Efmorfidis maakte er in de 88e minuut zelfs nog 5-2 van.

Overige wedstrijden

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld op deze voetbalvrijdag. Bekijk hier de overige uitslagen.

FC Dordrecht - TOP Oss: 0-1

Helmond Sport - Jong Utrecht: 2-0

FC Volendam - Telstar: 1-0

Jong AZ - FC Eindhoven: 1-2

Den Bosch kan GAE nog voorbij

Op zaterdag komt FC Den Bosch nog in actie tegen Roda JC. Als Den Bosch die wedstrijd wint, komen de Brabanders met 40 punten uit 19 wedstrijden op de 1e plek. Go Ahead Eagles zakt dan naar plek 2 met 39 punten en FC Twente staat dan samen met Sparta met 38 punten uit 19 wedstrijden op plek 3.

Zondagmiddag wordt MVV - Cambuur Leeuwarden nog gespeeld als laatste wedstrijd van deze speelronde.