Groningen geeft 2-0 voorsprong in allerlaatste seconde uit handen

BSR Agency

admin • 00:07, 10-01-2021 / Laatste Update: 13:48, 07-01-2024

FC Utrecht heeft op het nippertje een punt overgehouden aan de eerste competitiewedstrijd van 2021. Spits Gyrano Kerk maakte in blessuretijd de 2-2 tegen FC Groningen, dat na twintig minuten nog op een 2-0 voorsprong stond.

FC Utrecht kon het overwicht in de beginfase niet omzetten in doelpunten en FC Groningen sloeg in 5 minuten 2 keer vlijmscherp toe in de omschakeling. Daarbij moet gezegd dat de verdediging van de Utrechters, en dan vooral Justin Hoogma, een slechte beurt maakte. Uitgerekend ex-speler Patrick Joosten kopte raak na een voorzet die nooit gegeven had mogen worden van Jörgen Strand Larsen en de spits schoot 5 minuten later zelf raak op aangeven van Ahmed El Messaoudi. Het ideale scenario voor FC Groningen, dat was gekomen om tegen te houden en dat nu vanuit een enorme luxepositie kon doen.

Kerk de nieuwe Dalmau

Vrijwel de hele 2e helft had FC Utrecht de bal en deed FC Groningen er van alles aan om de zege over de streep te trekken. Net als bij de eerdere onderlinge ontmoeting dit seizoen (0-0, in Groningen) greep keeper Sergio Padt een hoofdrol en bleek FC Utrecht opnieuw niet scherp genoeg voor het doel. De slotfase groeide uit tot een scenario voor FC Utrecht dat leek op de wedstrijd tegen AZ voor de winterstop, toen Adrián Dalmau in de uiterste slotfase de 2-2 maakte.

Die rol was vandaag voor Gyrano Kerk, die de 2-2 achter Padt schoot en hem nog even kneep toen de VAR een eventuele handsbal checkte. Het doelpunt telde en dus was er toch nog opluchting bij FC Utrecht, dat ook beseft dat dit alweer het 9e (!) gelijkspel in 15 wedstrijden is. Voor FC Groningen was een punt wat betreft het spelbeeld het maximale, maar dat zal door het moment waarop de 2-2 viel voorzichtig voelen als een nederlaag.