Grote talenten kunnen op deze manier de EK’s met Oranje én Jong Oranje mislopen

16 mei 2021

Getty Images

De Nederlandse voetbaltalenten (van die in de voorselectie van het Nederlands elftal zitten, leven de komende periode in spanning. Zij gaan mee naar het EK óf ze hebben vakantie, meegaan met Jong Oranje naar het Europees kampioenschap zit er dan niet meer in. Hoe dat zit, lees je hieronder!


Bondscoach Erwin van de Looi onthulde dat nieuws bij de NOS. "In het slechtste geval vallen die jongens tussen wal en schip", zei hij. "Dat is de consequentie van hoe het nu is georganiseerd. Met Jong Oranje gaan ze definitief niet naar het EK."

UEFA-regeltjes
Het zit zo, Jong Oranje moet de definitieve selectie voor de knock-outfase van het EK voor of op 21 mei inleveren. Dat betekent dat Donyell Malen, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, Teun Koopmeiners, Owen Wijndal en Jurriën Timber er sowieso niet bij zijn, zij beginnen op 24 mei pas met de trainen bij het Nederlands elftal.

Van de Looi heeft vrede met de situatie. "Het Nederlands elftal is leidend. Als die jongens zich zo goed ontwikkelen dat ze in de voorselectie van Oranje komen is dat prachtig. Wij hoeven ons niet te schamen voor onze selectie", aldus de bondscoach.

Donyell Malen was 21 aan de start van de EK-kwalificatie, dat is de vereiste om deel te mogen nemen aan het Europees kampioenschap onder 21 jaar