Heerenveen speelt tegen de Graafschap alle zorgen van zich af

admin • 01:09, 07-10-2018 / Laatste Update: 19:23, 05-01-2024

Sc Heerenveen heeft zaterdag gehakt gemaakt van De Graafschap. Tegen de Superboeren werd het liefst 5-0. 4 goals werden al voor rust gemaakt.

'Samba' Lammers

De eerste 2 doelpunten kwamen op naam van Sam Lammers. De PSV huurling verschalkte met een schijnbeweging twee verdedigers, creëerde zo ruimte voor een schot en vuurde van randje 16 de bal heerlijk in de kruising. Bij de tweede goal maakte hij handig gebruik van de aandacht die de verdediging had voor Arber Zeneli. Lammers liep als een haas weg bij Abena, en wipte de bal keurig over Jurjus heen.

Dubbelslag voor Vlap

Ook Michel Vlap had een leuke avond. Na een half uur spelen kon de middenvelder de verdediging makkelijk uitspelen en schoot hij simpel in de verre hoek raak. 4 minuten later was het opnieuw raak. Zijn 2e goal maakte hij nog geen 5 minuten later. Opnieuw kwam hij veel te makkelijk voor de goal, waardoor hij dit keer met een stift kon afmaken.

Rood voor Bakker

In de 2e helft had Vlap voor zijn derde kunnen tekenen. Maar Erik Bakker hield hem tegen. De tackle op de doorgebroken speler moest hij bekopen met een rode kaart.

vijfde voor Hoornkamp

Heerenveen kon in de slotfase nog een 5e treffer maken. Na een counter van Heerenveen kon Arber Zeneli makkelijk afleggen op Hoornkamp, die in zijn 2e wedstrijd zijn 2e doelpunt mocht maken.