Heracles stunt met tien man tegen Willem II

admin • 22:38, 04-02-2017 / Laatste Update: 03:08, 07-01-2024

Heracles heeft op sensationele wijze 3 punten meegenomen uit Tilburg. Terwijl de Heraclieden het overgrote deel van de wedstrijd met 10 man speelden, wonnen ze toch met 1-3 van Willem II.

Pingel en keeper eraf met rood

In de 21e minuut probeerde de kersverse Willem II'er Obbi Oularé Castro te omspelen. Dat lukte aardig, ware het niet dat Castro hem met z'n voet neerlegde. Penalty. Tot overmaat van ramp kreeg Castro ook nog rood van scheidsrechter Allard Lindhout. Misschien was geel ook nog op z'n plaats geweest. Topscoorder van Willem II, Fran Sol, benutte het buitenkansje: 0-1.

Tot de rust wisten geen van beide ploegen nog een goal te maken.

Heracles gaat erop en erover

Na rust was het een ander verhaal. Heracles kwam met z'n tienen tóch terug en knalt er zelfs in 9 minuten overheen. Peter van Ooijen maakte in de 62e minuut met een prachtig afstandsschot in de verre hoek de 1-1. 3 minuten later werd het nog gekker. Kristoffer Peterson schoot namelijk uit de kluts ook nog de 1-2 binnen! En alsof dat nog niet genoeg is maakte Robin Gosens er weer 3 minuten later 1-3 van.

Stuivertje wisselen

Die voorsprong gaf Heracles niet meer uit handen, waardoor ze de 3 punten mee naar huis mochten nemen. Daarmee wisselen de 2 teams van plek. Heracles staat nu 11e, Willem II 12e.