Hoofdrollen voor Senesi, Higler en de VAR bij vermakelijke zege Feyenoord op vechtend ADO

27 september 2020

BSR Agency

Feyenoord heeft zondag een vermakelijke zege geboekt op ADO Den Haag. Het ging moeizaam, maar door onder andere een fantastische goal van Marcos Senesi werd het alsnog 4-2 in De Kuip.


ADO, dat voorafgaand aan het duel nog geen doelpunt gemaakt had, kwam brutaal op voorsprong. Jonas Arweiler strafte een mispeer van verdediger Lutsharel Geertruida prima af: 0-1. Even later maakte Geertruida zijn fout goed door uit een corner de 1-1 binnen te koppen.

Omhaal Senesi
In de tweede helft kwam het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. Marcos Senesi scoorde met een fabuleuze omhaal de 2-1 en zette zo Feyenoord voor het eerst op voorsprong. Dat duurde niet lang, want aan de andere kant kreeg ADO Den Haag ineens een penalty. Arweiler schoot 'm in de handen van keeper Bijlow, maar die kwam te vroeg van z'n lijn. De VAR (Kevin Blom) greep in en scheidsrechter Dennis Higler liet 'm overnemen. Dit keer scoorde Pinas 'm wel: 2-2.

De fans gedragen zich voorbeeldig!
Maar weer stond die stand maar nauwelijks op het bord toen Feyenoord alweer scoorde. Invaller Luciano Narsingh en leer eindelijk voor een beetje opluchting te zorgen in De Kuip. De fans daar gedroegen zich voorbeeldig na de laatste waarschuwing die ze gekregen hadden van burgemeester Aboutaleb. Complimenten!

Penalty Feyenoord
Na de 3-2 van Narsingh kreeg Feyenoord ook een penalty van Higler. Hoewel, de scheids werd door VAR Blom nog naar de kant geroepen om te controleren of het wel hands van ADO was. Higler bleef bij zijn beslissing en kende de strafschop toe. Aanvoerder Steven Berghuis knalde de bal keihard in de goal voor de bevrijdende 4-2 en daarmee de eindstand.