Is ADO Den Haag bezig aan laatste maand als profclub? Dit moet er gebeuren om licentie te houden

9 oktober 2021

Pro Shots
ado-den-haag-misschien-bezig-aan-laatste-maand-als-profclub-keuken-kampioen-divisie-licentie-begroting

Na gesprekken met meerdere overnamekandidaten heeft de directie van ADO Den Haag wanhopig aangeklopt bij de gemeente. 23 dagen voor de ultieme deadline is het de vraag of de Haagse voetbalclub straks nog een proflicentie heeft, meldt het AD.


Wordt ADO nog gered?

Punten in mindering
ADO Den Haag dreigt uit het betaald voetbal geknikkerd te worden. De club heeft er jarenlang een financiële janboel van gemaakt, dusdanig dat het niet meer aan de eisen van de KNVB kan voldoen. Voorafgaand aan het seizoen moet elke betaaldvoetbalclub een sluitende begroting inleveren bij de voetbalbond en daar is ADO niet in geslaagd. Omdat de situatie nog steeds niet op orde is, kreeg de club al 2 keer 3 punten in mindering. Daardoor staat het 1e elftal niet bovenaan, maar slechts 8e in de Keuken Kampioen Divisie.

Als de situatie maandag niet is opgelost komen daar nog eens 3 strafpunten bij. En als de begroting op 1 november nog steeds niet sluitend is, wordt de proflicentie ingenomen. Dan zou Den Haag dus als 3e stad van Nederland geen eigen profclub meer hebben.

Hoe moet het nu verder?
Het belangrijkste is dat ADO iemand vindt die de aandelen van de club overneemt en meteen garant staat om het tekort voor het komende seizoen op te vangen. Eigenaar Wang Hui uitkopen zal daarbij nog de kleinste horde zijn. Hij zou de aandelen voor niet meer dan een half miljoen euro van de hand willen doen.