Jan Boskamp verliest weer een dierbaar persoon: ‘Ik beleef gewoon een k..jaar’

25 januari 2022

Pro Shots

Wim Jansen overleed dinsdag op 75-jarige leeftijd. De oer-Feyenoorder kwam als jochie op 10-jarige leeftijd bij de club binnen, speelde 476 officiële wedstrijden en was ook nog enkele keren (assistent-)trainer. Met hem is een groot Feyenoorder heengegaan, weet ook zijn goede vriend Jan Boskamp.


Met Jansen maakte Boskamp de nodige avonturen mee bij Feyenoord. "Het klinkt misschien raar, maar ik hou gewoon van die man", verzekerde hij in gesprek met de Telegraaf.

"Wim is mijn boezemvriend, mijn maat, met hem heb ik vanaf mijn 14e alles beleefd. Toen kwam-ie me als 16-jarige thuis ophalen om samen naar Varkenoord te gaan om te trainen bij de betaalde jeugd van Feyenoord. Ik flikte alles, zei alles, Wim dacht altijd iets langer na, was wat slimmer", herinnerde Boskamp zich.

Moeilijke tijden
Boskamp verloor eind 2021 al zijn kleinzoon. "Het is een verschrikkelijke tijd. Mensen van wie je houdt, ontvallen je… Eerlijk, het janken staat me deze dagen nader dan het lachen. Ik beleef gewoon een k..jaar."

Boskamp nam afgelopen vrijdag al afscheid van zijn maatje. "Dat voelde goed, eigenlijk als vanouds. Ouderwets knäckerbrøt, om zo maar te zeggen. Wim was iets trager door zijn ziekte (dementie, red.). Het ging over van alles, maar we hebben toch voornamelijk weer 2 uur over voetbal zitten praten."