Jong Ajax wint inhaalpot van NEC en is nieuwe koploper Jupiler League

16 april 2018

Pro Shots / Jasper Ruhe

Jong Ajax mag zich de nieuwe koploper in de Jupiler League noemen. De inhaalwedstrijd tegen NEC werd maandagavond op De Toekomst met 1-0 gewonnen. Ook Fortuna Sittard mag zich een winnaar noemen, zij hebben directe promotie nog altijd in eigen hand na het puntverlies van NEC.


Blunderende KNVB
Waarschijnlijk was het je niet ontgaan, maar door een foutje van de KNVB moest de wedstrijd overgespeeld worden. In de 1ste versie van Jong Ajax - NEC had de Amsterdamse ploeg een geschorste speler opgesteld, wat natuurlijk niet de bedoeling was. Eerder eindigde deze wedstrijd in een 2-0 overwinning voor Jong Ajax.

Weer niet voor NEC
Dat de wedstrijd opnieuw gespeeld moest worden, was natuurlijk goed nieuws voor NEC. De Nijmegenaren konden over Fortuna heen springen als ze deze keer wel wisten te winnen in Amsterdam. Maar dat gebeurde niet. Jong Ajax had aan een goal in de 1ste helft van Dennis Johnsen genoeg om voor de 2de keer te winnen van NEC. Deze keer werden er ook echt 3 punten bijgeschreven.

Tevreden gezichten bij Fortuna
De uitslag in Amsterdam zal in Zuid-Limburg met gejuich ontvangen zijn. Fortuna is weliswaar geen koploper meer, toch heeft het directe promotie naar de Eredivisie in eigen hand. Jong Ajax kan namelijk niet promoveren en bij een eventueel kampioenschap gaat de nummer 2, nu dus Fortuna, rechtstreeks naar de Eredivisie. NEC zou het dan moeten doen via de play-offs.

In de Jupiler League worden nog 2 speelrondes afgewerkt. Fortuna gaat komende vrijdag op bezoek bij hekkensluiter Jong FC Utrecht en eindigt het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Jong PSV. NEC speelt nog thuis tegen Jong AZ en uit bij FC Dordrecht. Koploper Jong Ajax speelt nog op bezoek bij Volendam en thuis tegen MVV. De laatste speelronde wordt op zaterdag 28 april gespeeld. Alle wedstrijden beginnen dan om 19.45.