KKD: Excelsior - Den Bosch wordt krankzinning voetbalfeestje, topploegen niet in de problemen

BSR Agency

admin • 23:00, 21-02-2020 / Laatste Update: 07:03, 05-01-2024

Het was een heerlijk KKD-avondje. De toeschouwers bij Excelsior - Den Bosch werden flink verwend met 10 goals! Koploper Cambuur Leeuwarden en nummer 2 De Graafschap deden netjes hun taak en pakten 3 punten.

De leukste wedstrijd van de avond was die in Rotterdam tussen Excelsior en FC Den Bosch. Het was voor de supporters bijna niet bij te houden! Om het maar even overzichtelijk te houden volgen hier alle goals op een rijtje:

1-0. Elias Már Ómarsson (27e minuut)

2-0. Rai Vloet (41e minuut)

2-1. Pedro Margues (49e minuut)

2-2. Danny Verbeek (54e minuut)

2-3. Pedro Margues (61e minuut)

3-3. Luigi Bruins (65e minuut), schoot een strafschop binnen nadat Jordy van der Winden rood kreeg.

3-4. Pedro Margues (71e minuut)

4-4. Joël Zwarts (76e minuut)

5-4. Ahmad Mendes Moreira (80e minuut)

6-4. Rai Vloet (93e minuut)

En zo kwam de thuisploeg op voorsprong, verprutste het die voorsprong en won vervolgens toch nog het duel dankzij en sterke slotfase!

De Graafschap wint met 10 man

In Dordrecht kwam De Graafschap op prachtige wijze op 1-0 achterstand. Robin Polley zorgde met een grandioze kanonskogel voor de 1-0. Deze heeft Hidde Jurjus alleen maar horen vliegen. Snel daarna herstelde De Graafschap zich weer. Bij rust gingen de Superboeren met een 1-2 voorsprong de kleekdmaer in dankzij goals van Javier Vet en Daryl van Mieghem. In de 2e helft kreeg Mohamed Hamdaoui met nog 20 minuten voetballen te gaan een rode kaart, maar ook met 10 man kwam de overwinning voor De Graafschap niet meer in gevaar.

🚀 | "Wat een streep, zeg!" #dorgra

— FOX Sports (@FOXSportsnl) February 21, 2020

Mürhen is weer niet te stoppen

Koploper Cambuur Leeuwarden kwam dankzij -wie anders dan- Robert Mühren op voorsprong. Na een half uurtje schoof de topscoorder van de eerste divisie (nu op 23 goals) de 1-0 binnen. Vlak na rust zorgde Michael Breij voor de 2-0. Daar bleef het voor de Friezen ook bij en zo blijft Cambuur de koploper.

Overige uitslagen

Telstar - MVV: 2-1

Go Ahead Eagles - NEC: 2-1, waarbij de grensrechter voor flinke verwarring zorgde!

NAC Breda - FC Almere City: 1-0

Jong PSV - TOP Oss: 1-1

Helmond Sport - Jong Ajax: 0-2.

FC Volendam komt maandag nog in actie tegen Jong FC Utrecht. Jong AZ speelt dan tegen FC Eindhoven.

Strijd om het kampioenschap

Door de winst van Cambuur Leeuwarden en De Graafschap blijven die ploegen netjes meestrijden om de bovenste plaatsen.  De stand op de ranglijst tussen de bovenste ploegen is nu als volgt:

1: Cambuur Leeuwarden (27-57)

2: De Graafschap (27-56)

3: Jong Ajax (27-53)

4: FC Volendam (26-51)