KKD: FC Twente blijft in topvorm en slaat flink gat met achtervolgend Den Bosch

BSR/Soccrates

admin • 22:57, 08-02-2019 / Laatste Update: 09:24, 15-01-2024

In de Keuken Kampioen Divisie ging de strijd om het kampioenschap weer volle bak verder. FC Twente deed goede zaken op bezoek bij Sparta Rotterdam. Achtervolger FC Den Bosch had een vervelende avond in eigen huis tegen de bezoekers uit Volendam.

Juist omdat Twente tegen Sparta al snel onderweg leek naar de 8e overwinning op rij, moest Den Bosch ervoor zorgen dat ze de 3 punten in eigen huis hielden. Maar dat bleek in de praktijk nog een stukje moeilijker dan gedacht.

Sparta Rotterdam -FC Twente: 0-3

De Tukkers kwamen goed uit de startblokken. Ze kregen snel een aantal aardige kansen en in de 22e minuut maakte Tom Boere uit een strafschop de 0-1. Over die strafschop is het laatste woord nog niet gezegd. De overtreding waar de penalty voor werd gegeven, werd buiten het strafschopgebied gemaakt. Vlak voor rust,  in de 44e minuut, tikte Peet Beijen de bal slim binnen bij de 1e paal na een vrije trap waarbij de bal in het strafschopgebied van Sparta werd gepompt.

Voor Twente was het helemaal lekker voetballen nadat Bart Vriends met een eigen doelpunt in de 51e minuut ook nog de 0-3 op het scorebord zette. De ploeg uit Enschede staat na 24 wedstrijden op 53 punten.

FC Den Bosch - FC Volendam: 1-1

De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie stond voorafgaand aan deze wedstrijd 4 punten achter op koploper Twente. In de 36e minuut maakte Boy Deul voor Volendam de 0-1. Sven Blummel maakte op heerlijke wijze de gelijkmaker voor Den Bosch!

Al was het doelpunt nog zo mooi, het was slechts een druppel op een gloeiende plaat. Door het gelijkspel staat Den Bosch na 23 wedstrijden op 47 punten, 6 punten achter koploper FC Twente.

Overige uitslagen

Natuurlijk stonden nog meer potjes op het programma. Dit zijn de uitslagen van de overige wedstrijden!

Eindhoven - Jong PSV: 1-2

Almere City FC - Jong AZ: 2-0

Helmond Sport - FC Dordrecht: 1-2

Cambuur Leeuwarden - NEC: 1-1

Telstar - RKC Waalwijk: 0-3

TOP Oss - MVV: 1-3