KKD: Supersub Mendes Moreira ziet heldenrol voor Excelsior verdampen tegen Eagles

admin • 00:50, 08-09-2019 / Laatste Update: 17:11, 07-01-2024

Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira kon zaterdag een heerlijk avondje in Deventer beleven. Tegen Go Ahead Eagles viel de van Groningen overgekomen Schiedammer bij een 1-0 achterstand in, om binnen 13 minuten de wedstrijd volledig om te draaien. Een late treffer van GAE maakte er uiteindelijk toch geen jongensboek van.

Met de overwinning had Excelsior voorlopig de koppositie kunnen pakken. Nu staat het 3e. Excelsior heeft nu 10 punten uit 5 wedstrijden. De Graafschap en Eindhoven hebben in 4 wedstrijden evenveel punten gepakt.

Go Ahead stond het grootste deel van de 1e helft op voorsprong, omdat Elmo Lieftink in de 19e minuut voor de 1-0 had gezorgd.

Supersub?

Als invaller leek Mendes Moreira alles te veranderen. Na zijn invalbeurt duurde het nog geen 3 minuten voordat de 1e in het mandje lag. 10 minuten daarna lag ook de 2e erin, waardoor de Rotterdammers ineens aan de 3 punten konden denken.

Zover kwam het niet. Want vlak voor tijd maakte Alexander Bannink de 2-2. Dat was ook de eindstand van de wedstrijd.