Legioen wild van ‘Super Feyenoord’ meezingende Branderhorst: ‘Halen die gozer!’

9 februari 2023

Mattijs Branderhorst keepte woensdagavond weliswaar de (beker)wedstrijd van zijn leven, maar stal ook veel harten van voetbalfans van andere clubs! De 29-jarige NEC-keeper blonk uit in het 8e finale-duel met Feyenoord in De Kuip (4-4, 5-3 n.s.) met liefst 23 (!) gestopte ballen. Na afloop won de goalie aan sympathie door bij ESPN een open en eerlijk interview te geven.


"Ik zat er lekker in", zei Branderhorst onder meer over zijn eigen optreden. Ook het aantal reddingen, en het bijkomende record, kon hem bekoren. "Dat is wel na 120 minuten he? Maar inderdaad, bijzonder ja. Echt alles zat in deze wedstrijd. Ik had het gevoel dat we het niet meer konden verliezen, en dan gebeurt dit."

'Branderhorst naar Feyenoord'
Branderhorst zag toe hoe ploegmaat Ilias Bronkhorst miste op zíjn oude keepersmaatje Timon Wellenreuther. Hij en de Duitser kennen elkaar nog van hun periode bij Willem II. Daar waar Wellenreuther de 2e doelman is in Rotterdam, is Branderhorst dat in Nijmegen sinds de terugkeer van Jasper Cillessen.

De doelman uit Tiel wil zijn contract dan ook niet verlengen om elders aan meer speeltijd te komen. Wordt dat wellicht De Kuip? Na de knotsgekke bekeravond hopen sommige Feyenoord-supporters van wel: op tv-beelden was te zien hoe Branderhorst meezong met het 'Super Feyenoord (you make us happy)'-lied. "Sympathieke vent, goeie keeper... halen die gozer!" was een véélgelezen commentaar. Wordt vervolgd!