Letschert gaat interlandpauze gebruiken om topfit te worden

Pro Shots / Henk Korzelius

admin • 10:50, 02-09-2018 / Laatste Update: 07:28, 08-01-2024

Voor het eerst sinds zijn terugkeer bij FC Utrecht stond Timo Letschert in de basis. De centrale verdediger kon tegen Fortuna Sittard niet de hele wedstrijd uitspelen. Net op het moment dat hij na iets meer dan 70 minuten de kant opzocht, maakte de thuisploeg 1-1, en dat doelpunt zag hij niet eens.

,,Ik heb het doelpunt zelf niet gezien, trok net mijn shirt aan”, vertelt Letschert. ,,Doodzonde. Als Utrecht hoor je hier gewoon te winnen.”

Of het doelpunt van directe tegenstander Andrija Novakovich, na een klutssituatie in het strafschopgebied, iets met zijn wissel te maken had, liet de verdediger in het midden. ,,Ik kreeg kramp in beide kuiten. Dan kan je doorgaan en iets forceren, maar dat kan ook een doelpunt opleveren.

Fit worden

Ik achtte het beter om te stoppen, ook met het oog op de rest van het seizoen. Ik dacht dat ik er al klaar voor was, hoopte de 90 minuten vol te kunnen maken. Misschien heb ik de komende 2 trainingsweken (komend weekeinde is er geen competitievoetbal, red.) nodig om helemaal fit te worden.”