Loting Champions League: AZ in voorronde thuis tegen Viktoria Plzen

10 augustus 2020

BSR Agency

AZ weet wie de tegenstander is in de 2e voorronde van de Champions League. De UEFA lootte maandagmiddag voor de nummer 2 van afgelopen seizoen in de Eredivisie. AZ treft Viktoria Plzen, als het kan in het eigen AFAS Stadion.


Viktoria Plzen werd afgelopen seizoen 2e in Tsjechië, 6 punten achter landskampioen Slavia Praag. Bij de ploeg voetbalt Ondrej Mihalik, die tussen januari 2018 en juni 2019 bij AZ onder contract stond. Hij speelde zijn wedstrijden vooral bij Jong AZ.

AZ had ook Besiktas (Turkije) of Rapid Wien (Oostenrijk) kunnen loten.

Mogelijk op neutraal terrein
Vanwege corona gaan de eerste 3 voorrondes nog maar over 1 duel. Mocht het na 90 minuten gelijk zijn, volgt meteen verlenging en eventueel penalty's. Mochten vanwege regels stadions in bepaalde landen gesloten moeten blijven, dan kan uitgeweken worden naar neutraal terrein. Daarvoor zijn stadions in Polen, Hongarije, Griekenland en Cyprus beschikbaar.

Tot 1 september geen publiek in Nederland
In Nederland is voetbal mét publiek in ieder geval tot 1 september verboden. Of er een uitzondering wordt gemaakt voor AZ is nog afwachten.

Verliezer naar Europa League-voorronde
De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 25 augustus of woensdag 26 augustus. De winnaar plaatst zich voor de 3e voorronde van de Champions League, de verliezer gaat naar de 3e voorronde van de Europa League.

Ajax naar de groepsfase
Ajax is door de KNVB bij de UEFA aangemeld als nummer 1. De Amsterdammers mogen rechtstreeks naar de groepsfase, mits Olympique Lyon dit seizoen de Champions League niet wint.