Mokhtar is de grote man bij PEC tegen Heracles: 2-1

ProShots

admin • 01:57, 17-09-2017 / Laatste Update: 07:12, 05-01-2024

Youness Mokhtar wil dit seizoen werken aan zijn productie. Meer doelpunten, meer assists. De vleugelspeler van PEC Zwolle is op de goede weg, liet hij zaterdagavond zien. Hij schoot zijn ploeg met 2 prima doelpunten langs Heracles Almelo (2-1).

Tegen Heracles wilde PEC zich herstellen van de 3-0 verliespartij tegen Ajax. Dat lukte. Halverwege de wedstrijd stond PEC al met 1-0 voor, maar die marge van 1 had hoger kunnen en misschien wel moeten zijn. Bij vlagen flitste het elftal van John van ’t Schip, kansen waren er zat. Maar na de rappe 1-0 van Mokhtar - een schot uit een lastige hoek - was het ineens gedaan met de effectiviteit van PEC . Foutjes van Heracles-keeper Bram Castro werden niet afgestraft, hoewel de routinier daar wel aanleiding toe gaf. 2 keer zelfs.

Sprankeling weg

Na rust oogde PEC Zwolle een stuk minder spectaculair. Heracles Almelo had ineens vaker de bal, de kansen van de 1e helft bleven uit. Piotr Parzyszek, die keihard werkte maar opnieuw niet tot scoren kwam in de eredivisie, werd na een uur afgelost door Stef Nijland.

Gelijk

Toch viel de gelijkmaker van Heracles Almelo, na 78 minuten, vrijwel uit het niets. Uit een vrije trap scoorde Jamiro Monteiro. Het doelpunt wakkerde het vlammetje van PEC Zwolle weer wat aan voor de laatste fase van de wedstrijd, met het eigen publiek er nog eens achter. Het hielp. Mokhtar ging 5 minuten voor tijd op avontuur, trok naar binnen, legde de bal voor zijn rechter en klopte Castro met een lage bal: 2-1. Het bleek de winnende treffer op een aantrekkelijke zaterdagavond.