Monsterscore! Hockeyvrouwen hakken Russinnen in mootjes in laatste groepsduel EK

admin • 21:39, 21-08-2019 / Laatste Update: 15:23, 05-01-2024

Na 2 keer een gelijkspel is het uiteindelijk helemaal goed gekomen voor de Nederlandse Hockeyvrouwen. Woensdagavond bleken de tegenstanders uit Rusland namelijk geen partij voor de dames van trainer Alyson Annan, en dat is misschien nog zacht uitgedrukt: 14-0.

Want in vergelijking met Nederland (een topland in hockey) trok de Russische tegenstander bijna bleek weg van amateurisme. Het niveauverschil had veel weg van een potje in de KNVB-beker, waarbij een eredivisieteam het moet opnemen tegen een ploeg waar jij nog nooit van gehoord hebt.

De uitslag was de grootste van dit EK tot nu toe. Eerder verloor Wit-Rusland al met 11-0 van van Ierland en met 13-0 van Duitsland.

Doelsaldo

Waar de wedstrijden tegen België en Spanje nog moeizaam verliepen (1-1), had Rusland absoluut niet het niveau om Nederland uit te schakelen. Het doelsaldo was vooraf de enige zorg bij de dames, want bij een gelijkspel tussen België en Spanje (dat na deze wedstrijd begint) zouden er 3 ploegen zijn met 5 punten. Door de monsterscore weet Nederland nu dat het bij die situatie niet meer in de problemen komt.

Nederland ging in Antwerpen als een speer van start, binnen 20 seconden was het via aanvoerster Eva de Goede al raak. Daarna duurde het tot het einde van het 1e kwart voordat Lauren Stam de 2-0 binnen werkte.

5-0 bij rust

In het 2e kwart ging het nog harder voor Oranje. Ook het 2e kwart opende De Goede, dit keer met een spectaculaire backhand. Carla van Maasakker maar te er daarna 4-0 van. Marloes Keetels zorgde in de 24e minuut voor de 5-0, ze lobte het balletje heerlijk over de Russische keepster Iashina heen.

En door

In de 2e helft gingen de vrouwen als een stoomtrein door. Van Maasakker was er snel bij met de 6-0. Daarna kon spits Marijn Veen later met een heerlijke combinatie ook meedoen aan het doelpuntenfeestje: 7-0.

13 goals...

Rusland werd scheel gespeeld en brak in het 4e kwart in tweeën toen de speelsters het absoluut niet meer konden belopen. Kelly Jonker en Lideweij Welten (2x) zorgden ervoor dat Nederland er 10-0 van maakte. De toeschouwers hoefden maar 2 keer met hun ogen te knippen of het stond niet veel later alweer 13-0 (Margot van Geffen, Kelly Jonker en Marijn Veen) en dat terwijl er nog 7 minuten te spelen waren.

Grootste uitslag

Met de goal van Frederique Matla zorgde Nederland nog voor de grootste uitslag van het toernooi. De strafcorner in de laatste minuut zorgde nog net niet voor de 15-0.