De mooiste Ajax-goal ooit viert zijn 15e verjaardag (video)

22 augustus 2019

Precies 15 jaar geleden maakte Zlatan Ibrahimovic een van zijn mooiste goals ooit. En dat zegt wat, want de Zweed heeft een patent op wonderbaarlijke doelpunten. Maar deze goal tegen NAC Breda, in het shirt van Ajax, was wel heel bijzonder fraai.


Na een heerlijke solo liet hij de voltallige NAC-defensie inclusief keeper Davy Schollen kansloos. Het verhaal achter de goal is misschien nog wel mooier. Zlatan stond op het punt om te vertrekken uit Amsterdam. Juventus wilde hem graag hebben.

Van der Vaart
Daarnaast had Zlatan diezelfde week geen vrienden gemaakt met de Ajax-fans. Tijdens een interland tussen Nederland en Zweden had hij Rafael van der Vaart, zijn teamgenoot bij Ajax, dusdanig geraakt dat de publiekslieveling niet kon spelen tegen NAC.

Zlatan dus wel. Ondanks een paar fluitconcerten vanaf de tribune bleef hij stoïcijns zijn eigen briljante ding doen. Die ene goal tegen NAC bleek het ultieme afscheidscadeau van Zlatan. Het doelpunt werd in 2010 door de Ajax-fans verkozen tot mooiste Ajax-goal ooit.