NAC mag nog steeds hopen na nederlaag Excelsior bij ADO Den Haag

BSR/SOCCRATES

admin • 22:23, 25-04-2019 / Laatste Update: 17:29, 05-01-2024

NAC Breda mag nog steeds hopen op handhaving in de eredivisie. Degradatieconcurrent Excelsior verloor donderdagavond met 3-1 op bezoek bij ADO Den Haag en daardoor blijft het gat 5 punten met nog 2 wedstrijden te spelen.

Al razendsnel stond de openingstreffer op het bord. Na 2 minuten spelen maakte El Khayati heel beheerst zijn 5e van het seizoen tegen Excelsior, want in het uitduel scoorde hij er 4 in Rotterdam.

1-1

Uit het niets stond Excelsior weer snel naast ADO. De Hagenezen waren een beetje in slaap gesukkeld en zo kon Fortes na 10 minuten de gelijkmaker op zijn conto schrijven.

Kopbal Bakker

Toch ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in. Uitgerekend via een corner - waarbij Excelsior dit seizoen heeft laten zien prima te kunnen verdedigen - kopte Bakker raak: 2-1.

Nekslag

Het duurde vervolgens nog even totdat Excelsior de definitieve nekslag werd gegeven. Pas in minuut 71 haalde Becker de trekker over; hij zag zijn schot onderweg nog van richting worden veranderd en het leer vloog de bovenhoek in.

Stand

ADO staat nog net in het rechterrijtje (10e), terwijl Excelsior op plek 17 blijft staan. Als hekkensluiter NAC de laatste 2 duels weet te winnen en de Rotterdammers pakken 0 punten, degradeert Excelsior rechtsreeks.