Nederlandse kranten lovend over topavond Ajax in Champions League: ‘Magnifique!’

16 september 2021

Proshots
Media Kranten Over Ajax Na Zege op Sporting Champions League

Ajax krijgt alle lof uit de vaderlandse media op donderdagochtend! Woensdag waren de Amsterdammers liefst met 1-5 te sterk in het Champions League-duel met Sporting Lissabon. De bekritiseerde spits Sébastien Haller maakte 4 goals en ook keeper Remko Pasveer kreeg commentaar.


"Haller kende een vuurdoop voor de geschiedenisboeken", schreef AD. "Nooit eerder was een debutant 2 keer trefzeker in zijn 1e minuten op het hoogste Europese toneel." Ook De Telegraaf-collega's roemden Haller.

Holy Haller
"Haller en Ajax, magnifique!" klonk de kop van De Telegraaf. "De Franse Ivoriaan beantwoordde de vraag of hij goed genoeg is voor het miljoenenbal zelf met oui." Ook had het medium mooie woorden over voor Jurriën Timber. "Kapt zijn tegenstander bij zijn 1e actie uit alsof hij een routinier is. Had pas 1 CL-duel hiervoor op zijn naam staan!"

Wel gaf de krant doelman Pasveer, die in de fout ging, een kleine veeg. "De 1-2 van Paulinho bleef zonder gevolgen, maar Marc Overmars en trainer Eric ten Hag hebben te lichtzinnig over de vervanging van André Onana gedacht." Verder loofde De Telegraaf Steven Berghuis, die vrij speelde en zijn 1e Ajax-doelpunt maakte.

Prima avond
Dagblad Trouw is ook enthousiast over de prestatie van Ajax. "Het Portugese voetbal zou Nederlandse clubs niet liggen", schreef het medium. "Daar bleek woensdagavond niets van. Aan de hand van Sébastien Haller haalde Ajax uit in Lissabon: 1-5."

Lees ook: 'Voor wedstrijden als die tegen Sporting is Steven Berghuis naar Ajax gekomen'